Social software

A blog a "közösségi háló" (social software) alkalmazásának lehetőségeit, előnyeit mutatja be az oktatásban. (egyetemi beadandó feladat)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Térinformatikai és földrajzi közösségi háló

2008.11.20. 22:08 | riata | Szólj hozzá!

Napjainkban kezd elterjedni egy érdekes közösségi lehetőség, mely a Google Earth-nek és az MSN Virtual Earth-nek köszönhetően alakult ki. Most már lehetőség van rá, hogy egy fényképhez, videóhoz, történethez földrajzi meta-adatokat is rendeljünk (hol készült/történt), és egy térképen megjelenítsük az adott helyet. A mobil technológiák fejlődése még egyszerűbbé teszi ezt, egy GPS-szel megjelölhetünk bizonyos helyeket vagy útvonalakat, amelyeket az eszköz automatikusan megjelenít később egy térképen, nem nekünk kell vesződnünk vele.

A Mobile Bristol projektek között további lehetőségeket találunk. Például bizonyos túrák útvonalát módosíthatjuk vagy egészíthetjük ki fényképekkel, leírásokkal (természetesen a megfelelő földrajzi koordinátákhoz rendelve). Egy másik projektben olyan eszközöket helyeznek el a környezetben, amely különféle alkalmazásokat indít el a megadott körzeten belül lévő mobiltelefonokon – pl. letölt egy weboldalt, amely ahhoz az adott helyhez kapcsolódik (pl. turistalátványosságok).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://socials.blog.hu/api/trackback/id/tr68780311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása